Отримайте 20$ для легкого старту!

Отримайте 20$ для легкого старту!

Підключитися

Ціни

14 вересня 2023 р.

За останнє десятиліття хмарні обчислення зробили революцію у роботі бізнесу. Яскравою ілюстрацією цього зсуву є тотальний перехід спільної роботи над документами та файлами на онлайн-платформи. Хмарні технології стали рушійною силою цифрової трансформації: компанії використовують веб-додатки для автоматизації процесів та управління командою.

 

Сфера аналітики знайшла своє місце у хмарі. Сьогодні завдання, пов'язані з обробкою величезних наборів даних та машинним навчанням, залежать від віртуальних серверів та надійних хмарних рішень для зберігання даних.

 

Постачальники розважального контенту роблять ставку на хмарні інфраструктури. Візьмемо Netflix як приклад; вони перейшли у хмару ще 2015 року. Оскільки платформа постійно розвивається, впроваджуючи функції, що потребують великих обсягів даних, її потреби в управлінні даними зростають. Завдяки гнучкості хмари Netflix може швидко масштабуватись, додаючи тисячі віртуальних серверів та величезні ємності сховища за лічені хвилини.

 

Глобальна тенденція зараз схиляється до споживання на основі підписки, починаючи від мультимедійного контенту та закінчуючи інформаційними листами електронною поштою. Аналогічно, у сфері обчислювальних ресурсів споживачі хмарних послуг, як-от віртуальні інфраструктури, зберігають можливість відмовитися від підписки чи скоригувати свої плани.

 

Розуміння хмарних обчислень

 

По суті хмарні обчислення надають обчислювальні ресурси на вимогу через Інтернет. Ці ресурси включають сервери, системи зберігання, мережі передачі даних, програмне забезпечення та платформні послуги. Постачальники хмарних послуг розподіляють ці обчислювальні ресурси між різними клієнтами. Кожен клієнт отримує необхідні потужності або послуги з пулу ресурсів, що масштабується.

 

З фінансового погляду хмарні обчислення пропонують споживачам:

 

  • Нульові капітальні витрати на особисте обладнання та його розміщення – лише робочі витрати;
  • Моделі оплати в міру використання, часто засновані на обсязі виділених ресурсів або потужностей, які використовуються протягом певного періоду часу;
  • Масштабованість, котора гарантує, що ресурси можуть бути збільшені або зменшені відповідно до потреб, усуваючи проблеми, пов'язані з простоєм обладнання чи послуг.

 

Динаміка хмарного ринку

 

Рік за роком апетит до хмарних обчислень зростає і можна сказати, хмарні обчислення тепер є життєво важливим інструментом інновацій для бізнесу. Вони радять ІТ-керівникам продовжувати змінювати свої стратегії, приділяючи особливу увагу хмарі.

 

Протягом останніх років більше половини глобальних компаній прийняли цілісну хмарну стратегію, в рамках якої їхня локальна інфраструктура у власних центрах обробки даних була покращена та підтримана з використанням хмарних активів.
 

 

Програми для хмарних обчислень

 

У світі бізнесу хмарні обчислення охоплюють широкий спектр послуг: від віртуальної інфраструктури (IaaS – інфраструктура як послуга) до програм, орієнтованих на підприємство (SaaS – програмне забезпечення як послуга). Завдяки хмарним технологіям різні послуги, які колись були доступні лише офісним ПК, тепер доступні з будь-якого місця, де є підключення до Інтернету.

 

Сектори високих технологій від розробки програмного забезпечення до проектів Інтернету речей та аналізу великих даних впровадили хмарні рішення. Більше того, нішеві завдання, такі як обробка голосу в реальному часі за допомогою ШІ, вирішуються за допомогою хмарних платформ.

 

Основні переваги хмари

 

Розглянемо топ основних переваг хмарних технологій:


1. Усуває необхідність придбання та обслуговування особистої ІТ-інфраструктури, включаючи обладнання, послуги та програмне забезпечення;
2. Не потрібно турбуватися про оновлення обладнання або програмного забезпечення. Все це обов'язки постачальника хмарних послуг;
3. Знижує навантаження на штатних ІТ-фахівців, оскільки обслуговування інфраструктури переважно покладається на провайдера;
4. Дозволяє тестувати проект із мінімальними початковими витратами, коригуючи ресурси залежно від попиту;
5. Швидке розгортання інфраструктури та сервісів в обхід традиційних закупівель обладнання та програмного забезпечення;
6. Швидший запуск продукту проти підприємствами, покладаються на власну інфраструктуру;
7. Миттєва масштабованість ресурсів, особливо у періоди зростання популярності програми.

 

Думки галузевих експертів

 

Лі Джеймс, технічний директор міжнародної хостінг-компанії, прогнозує, що в майбутньому домінуватиме мультихмарний (або гібридний) підхід, в якому використовуються кілька хмар від різних постачальників. Ця думка зумовлена ​​зростаючим поширенням загальнодоступних хмар (їх використовує 81% компаній) і зростаючим значенням системи контейнерних додатків Kubernetes, адаптованої для мультихмарних середовищ. Однак Джеймс підкреслює, що багато компаній, як і раніше, використовують рішення приватної хмари для підвищення рівня налаштування та безпеки.

 

Стефан Фабель, директор з продуктів Canonical, вважає хмару оптимальною ІТ-магістраллю для стартапів. Фабель вважає, що загальнодоступна хмара є ідеальним технологічним майданчиком для нових підприємств з обмеженим бюджетом.

 

І навпаки, Патрік О'Кіф із Quest Development займає більш консервативну позицію. Він стверджує, що багато підприємств вважають повний перехід на хмару дратівливою, головним чином через величезні експлуатаційні витрати та обмежену адаптивність до загальнодоступної хмари. На його думку, такі організації можуть схилятися до гібридних хмарних рішень.

 

Нові хмарні інновації

 

Розглянемо три області, що швидко ростуть та розширюють горизонти хмарних обчислень. Хоча ці галузі не такі поширені, як, скажімо, рішення для хмарних сховищ, за ними варто стежити, оскільки вони втілюють майбутні тенденції.

 

Інтернет речей (IoT). У цифровій сфері спостерігається сплеск взаємозалежних пристроїв: від смартфонів і телевізорів до розумного годинника, побутових гаджетів і ширших систем, таких як розумний будинок та міські датчики. Ці пристрої постійно обмінюються даними часто автономно, без втручання людини. Поступово Інтернет речей перетворюється на автономну цифрову екосистему, що накопичує колосальні обсяги даних у реальному часі.

 

За оцінками експертів, до 2030 року кількість пристроїв, що працюють на базі інтернету речей, зросте більш ніж утричі і досягне $24,1 млрд. Примітно, що технології Wi-Fi, Bluetooth та Zigbee займуть до 72% від загального обсягу коштів з'єднання. З'єднань через публічні мережі стане на $4,7 млрд. більше, показуючи чотириразове зростання, і займаючи 20% від загальної кількості.

 

У рамках корпоративного сектору дослідження показують, що приблизно 34% всіх підключених пристроїв належать до універсальних сценаріїв використання, включаючи моніторинг транспорту та поштових відправлень, а також офісну техніку. 31% пристроїв будуть використовуватись у комунальному секторі, переважно для інтелектуальних лічильників.

 

Інфраструктура як послуга. Швидкий розвиток IaaS обумовлений його гнучкістю: клієнти можуть на льоту масштабувати та налаштовувати IT-ресурси, не вкладаючись у фізичну інфраструктуру. Ця модель надає обчислювальну потужність у міру необхідності, що дозволяє компаніям бути більш адаптивними і економічно ефективними в цифровому світі, що змінюється. Тому IaaS стоїть в авангарді хмарних обчислень, демонструючи швидке зростання та розширюючи можливості для підприємств усіх масштабів.

 

Квантові обчислення. Квантові комп'ютери є наступним етапом еволюції суперкомп'ютерів, призначений головним чином для великої обробки даних. І дані, і обчислювальні одиниці (кубіти) потенційно можуть бути у хмарі. У 2019 році IBM відкрила для публіки свій квантовий комп'ютер через хмарну платформу, надавши доступ до запуску експериментальних завдань.

 

Затребувані професії, пов'язані з хмарою

 

За інформацією Indeed, протягом останніх трьох років інтерес до вакансій в області хмарних обчислень збільшився на 108%.

 

На основі аналізу ринку праці, інтернет-журнал та співтовариство для професіоналів IT TechRepublic, надав топ-15 затребуваних професій у галузі хмарних обчислень. Очолюють список інженери-програмісти, за ними йдуть архітектори програмного забезпечення та інженери DevOps, а замикають список серверних розробників.

 

Чому хмарні обчислення орієнтовані на майбутнє

 

Гнучкість. Традиційним системам складно відповідати динамічному темпу ринку. Розподіл ресурсів у традиційних системах може зайняти багато часу, займаючи від тижнів до місяців. І навпаки, хмарні рішення пропонують ресурси протягом короткого проміжку часу, іноді лише за кілька годин.

 

Економія часу. Можливість швидкого доступу до потрібних ресурсів та даних у режимі реального часу скорочують очікування клієнтів, оптимізуючи робочі процеси.

 

Інновації. Щоб підприємства залишалися на передньому краї, вирішальне значення мають швидке генерування ідей, тестування ринку та впровадження. Щодо цього хмарні обчислення перевершують традиційні ІТ-системи.

 

Економія. Компанія, яка використовує хмарні рішення, сплачує лише експлуатаційні витрати. Прозоре ціноутворення полегшує планування вашого IT-бюджету.

 

Стійкість. Високий рівень стійкості сервісів клієнтів має першорядне значення для постачальників хмарних послуг. Акцент на угодах про рівень обслуговування та суперництво між постачальниками забезпечує постійне підвищення якості та надійності інфраструктури.

 

Отже

 

Хмарні обчислення активно змінюють спосіб, яким компанії підходять до ІТ. Від зростаючого світу IoT до перспектив безсерверних обчислень та квантової інформатики ми стикаємося з новими рішеннями, які перетворять наш досвід та надають несподівані можливості. Ринок праці відбиває це зростання, з посиленням попиту фахівців у хмарних технологіях.

 

У цьому контексті OneCloudPlanet стоїть в авангарді, надаючи передові рішення в галузі IaaS, підтримуючи організації у їхньому прагненні бути на гребені хвилі технологічних інновацій. У міру подальшого розвитку хмарних технологій адаптація та навчання залишаються ключовими. Незважаючи на виклики, перед якими ми можемо стояти, ясно одне: майбутнє в руках хмарних обчислень і OneCloudPlanet тут, щоб забезпечити вашу готовність до цього майбутнього.

 

Підключитися

Зміст