Отримайте 20$ для легкого старту!

Отримайте 20$ для легкого старту!

Підключитися

Ціни

01 серпня 2023 р.

Firewall (FWaaS)

 

Відрізняючись від програмного фаєрволу, який багато хто звикли встановлювати на своїх комп'ютерах, "фаєрвол як послуга" забезпечує захист кількох IT-інфраструктур клієнтів одночасно. Однак, це не єдина відмінність FWaaS від стандартних апаратних та програмних рішень.

 

Стандартний фаєрвол (також відомий як брандмауер або міжмережевий екран), такий як Windows Defender, забезпечує захист лише пристрою, на якому він встановлений, від загроз з локальної мережі або Інтернету. Такий фаєрвол надає базову фільтрацію трафіку, попереджаючи користувача про потенційні загрози.

 

"Фаєрвол як послуга" або Firewall as a Service, розташовується у провайдера і складається з кластеру відмов стійкого апаратних міжмережевих екранів, ресурси яких надаються в сервісній моделі. FWaaS також забезпечує перевірку безпеки та служить бар'єром між усією IT-інфраструктурою клієнта та пов'язаними з нею системами та мережами.

 

Як функціонує FWaaS

 

Фаєрволи можна умовно поділити на два типи.

 

Програмний міжмережевий екран – це спеціалізоване програмне забезпечення, яке встановлюється на фізичні або віртуальні пристрої для перехоплення потенційних загроз та контролю вхідного та вихідного трафіку. Прикладами є брандмауер Windows (Microsoft Defender) та iptables у Linux. Це програмне забезпечення може бути встановлене на комп'ютері або сервері, що діє як програмний роутер.

 

Переваги програмних міжмережевих екранів включають нижчу вартість порівняно з апаратними, здатність захищати окремі сегменти локальних мереж і мережі зсередини, а також можливість розгортати фаєрволи на серверах, що вже працюють, і комп'ютерах користувача. Недоліки включають обмежену пропускну здатність порівняно з апаратними рішеннями і, у деяких випадках, складне налаштування.

 

Апаратний міжмережевий екран – це обладнання, кероване спеціалізованим програмним забезпеченням і що складається з компонентів, розроблених спеціально для виконання основного завдання: обробки трафіку. Кожен апаратний фаєрвол захищає лише ту фізичну або віртуальну ІТ-інфраструктуру, яка до нього підключена.

 

Популярними міжмережевими екранами є рішення від Cisco ASA, FortiGate, Checkpoint, SonicWALL та WatchGuard. Вони, як і інші апаратні фаєрволи, пропонують більшу ефективність у порівнянні з програмними рішеннями, високу продуктивність, надійність та простоту підключення та використання. Єдиний недолік цих рішень — висока вартість, що робить їхнє використання для індивідуального захисту нераціональним.

 

Фаєрвол у формі фізичного обладнання завжди включає систему управління, але при цьому залишається апаратною реалізацією. Також можна вважати апаратним рішенням і фаєрвол, що пропонується за принципом "як послуга". В основі його роботи лежить обладнання, що дозволяє створювати віртуальні домени – кожен з них обслуговує певного клієнта та гарантує максимальне відокремлення навантажень від різних клієнтів один від одного.Аналогічний принцип застосовується у віртуалізації, де гіпервізор забезпечує ізоляцію віртуальних машин.

 

В реальності, вибираючи послугу "фаєрвол як сервіс", ви отримуєте надійне та продуктивне апаратне рішення для захисту будь-якої IT-інфраструктури: хмарної, фізичної чи гібридної. Дорогі апаратні фаєрволи стають доступнішими завдяки цій сервісній моделі, де один продуктивний пристрій використовується для захисту кількох клієнтських IT-інфраструктур. Той самий принцип лежить в основі популярної економічної моделі спільного використання ресурсів, коли розділені цінні ресурси стають доступними для колективного використання.

 

onecloudplanet.jpg

 

Методи захисту за допомогою міжмережевих екранів нового покоління

 

Сьогодні для боротьби з мережними погрозами провайдери використовують міжмережеві екрани наступного покоління – NGFW (Next Generation FireWall). Це автономні пристрої, які здійснюють маршрутизацію трафіку і можуть обслуговувати декілька навантажень клієнтів після поділу на віртуальні домени (інстанси). Провайдер визначає точну кількість віртуальних інстансів на один NGFW-пристрій, виходячи з його продуктивності та кількості мережевих портів. Потім клієнт замовляє стільки інстансів, скільки потрібно для ефективного захисту його ІТ-інфраструктури від небажаного трафіку.

 

Серед пристроїв NGFW популярні міжмережеві екрани Fortinet FortiGate, які лежать в основі Firewall as a Service на платформі Colobridge. Це комплекси апаратури та програмного забезпечення з великою кількістю мережевих портів та підтримкою кластеризації. У кожному такому комплексі є декілька мережевих процесорів для обробки мережевого трафіку та ще кілька контент-процесорів для виконання функцій безпеки. Пристрої Fortinet FortiGate працюють на власній операційній системі FortiOS і включають фірмове ПЗ, включаючи антивірус з базами, що регулярно оновлюються.

 

Захист інформації з FWaaS від OneCloudPlanet

 

Блокування не дозволеного вхідного та вихідного мережевого трафіку – Firewall (FWaaS) від OneCloudPlanet відмовостійкий, ефективний та прозорий за рахунок того, що:

 

  • Фільтрування пакетів на основі правил – це ефективний та прозорий метод, який використовується у нашому файрволі. Ми підтримуємо протоколи TCP, UDP та ICMP;
  • Наш файрвол спроектований з урахуванням вимог високої доступності, тому обладнання, мережеві канали та джерела живлення – все дублюється;
  • Наш файрвол відстежує TCP-хендшейки та відкидає всі пакети, не пов'язані з правильно встановленими TCP-сесіями.

 

Ключові аспекти розуміння FWaaS

 

Вибравши послугу "фаєрвол як сервіс", ви отримуєте надійний доступ до своєї IT-інфраструктури і маєте можливість організувати різні моделі доступу до її ресурсів. Це практичний та економічно обґрунтований інструмент для всебічного захисту від безлічі типів загроз: вірусів, цільових кібератак і просунутих постійних загроз, включаючи найсвіжіші – завдяки базам вірусів, що регулярно оновлюються, на пристрої NGFW.

 

Можливості FWaaS:

 

  • Захист від небажаного трафіку на міжмережевому рівні;
  • Зменшення простору для атак хакерів;
  • Моніторинг використання програм;
  • Фільтрація веб-контенту;
  • Захист віддаленого доступу;
  • Пріоритизація мережного трафіку;
  • Блокування небажаних джерел трафіку;
  • Захист веб-додатків;
  • Запобігання витоку даних.

 

Користувачі, які вибирають FWaaS на додаток до хмарного чи фізичного розміщення своєї IT-інфраструктури, отримують просунутий захист мережевого трафіку в режимі реального часу, гарантовану відсутність єдиного вузького місця в системі безпеки та можливість прогнозувати витрати на протидію мережним загрозам.

 

Отже

 

Команда OneCloudPlanet радить використовувати "фаєрвол як сервіс" для забезпечення безпеки віртуальних машин у хмарі, приватних та гібридних хмарних систем, виділених серверів - будь-яких видів корпоративної IT-інфраструктури, а також для захисту всіх видів бізнес-додатків. Ми допоможемо вам вибрати найбільш відповідне рішення, яке буде відповідати чотирьом основним критеріям: ефективності, продуктивності, безпеці та вартості.

 

Підключитися

Зміст